Rode wijn van de sangiovese druif uit het zuiden van Toscane, Italië Lees meer..
Deze L’Addobbo is een pareltje uit het minder bekende gebied Montecucco in het zuiden van Toscane. Deze geconcentreerde wijn wordt net als de Brunello gemaakt van de sangiovese-druif en heeft een onmiskenbaar aromatisch karakter van rijp rood fruit, cacao en hout (vanille). In de neus zijn wat aardse tonen aanwezig die kenmerkend zijn voor de betere sangiovese-wijnen. De druiven worden pas relatief laat geoogst (oktober). Na de vinificatie gaat de wijn ongeveer 12 maanden op barriques of tonnaux voordat hij wordt gebotteld. Deze L’Addobbo is uit het jaar 2019, een fantastisch jaar voor deze wijn! Zowel om meteen te drinken als om op te leggen. De wijn zal de eerste 10 jaar nog aan kwaliteit winnen. De wijn is goed te combineren met geroosterd of gegrild rood vlees, wild en kazen. Drink hem bij voorkeur op ongeveer 18 oC.
Rode wijn van de sangiovese druif uit het zuiden van Toscane, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen