Menu
0
08Jun2020
20 Jaar na de Torricelle nu de Leggendario

20 Jaar na de Torricelle nu de Leggendario

Door: Frans JansenReacties: 0

Misschien ken je hem nog, de befaamde "Torricelle 1997", een wijn met ongelooflijke kracht en diepgang die ons wijnhuis Rocca eenmalig op de markt heeft gebracht. Precies 20 jaar nadat Rocca de druiven hiervoor oogstte was er weer zo'n uniek wijnjaar: 2017. De overvloed aan zon en de weinige neerslag leverde dit jaar een selectie van primitivo-druiven op met een enorme potentie. Rocca heeft hiervan een wijn gemaakt, dit maal onder de naam "Leggendario", die ongetwijfeld ook legendarisch zal worden. Gemaakt van zeer rijpe, geselecteerde primitivo-druiven en vervolgens 18 maanden gerijpt op grote vaten van slavonisch eiken, waardoor het rijke fruit optimaal behouden blijft. De wijn is zeer geconcentreerd, krachtiger dan een Amarone. De kleur is donker en ondoorzichtig. De geur is complex, met rijp rood fruit, zoete specerijen en chocola. In de mond valt meteen de grote concentratie op en komen accenten van drop en tabak naar voren. De wijn is fluweelzacht en geeft veel warmte in de mond, mede door het hoge alcoholpercentage van maar liefst 16%. Hij kan zeer lang worden opgelegd, zeker meer dan 20 jaar, maar zie de verleiding maar eens te weerstaan!
Deze unieke wijn is eenmalig gemaakt en de oplage is beperkt, dus ben er op tijd bij!
Prijs: € 32,95  Klik hier om naar deze wijn te gaan.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.