“Prosecco” klinkt inmiddels wat alledaags, maar dat is zeker niet het geval bij deze “Sior Piero”. Prosecco is een beschermde naam voor mousserende wijnen gemaakt van de glera-druif uit het Prosecco-gebied. Aan deze naam is de kwalificatie DOC (Denominazione di Origine Controllata) gekoppeld. Binnen het Prosecco-gebied zijn er twee gemeenten waarbij de omstandigheden het beste zijn, steile heuvels en een perfecte expositie op de zon, dit zijn Valdobbiadene en Conegliano. Alleen in deze gemeenten kunnen de Prosecco-wijnen de hoogste kwalificatie DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) krijgen. Deze Prosecco komt uit Valdobbiadene, de geboorteplaats van de Prosecco. De wijn is licht strogeel en heeft een rijk schuimende mousse. In de neus vers fruit, met vooral hints van appel en peer. De wijn is mondvullend met veel fruit en zachtheid. Fris en zwoel tegelijk!
Drink deze wijn op een temperatuur van 10 en 12 oC