Rode wijn van de pinot nero druif uit Breganze, Veneto, Italië Lees meer..
De oorsprong van de erg kwetsbare pinot nero-druif is omstreden. Hij staat al eeuwenlang aangeplant in het noordelijke deel van de Veneto waar de klimatologische en bodemomstandigheden ideaal zijn. De pinot nero gedijt het beste in gematigd warme weersomstandigheden, omdat hij anders te vroeg rijpt. De schil is relatief dun waardoor de kleur van de wijnen vrij licht is. De pinot nero heeft ’s nachts voldoende afkoeling nodig om mooi fruit op te leveren. De bodem van de wijngaarden van San Giorgio di Perlena, op enkele kilometers afstand van Breganze, aan de voet van de snel oplopende Dolomieten bestaat uit een combinatie van kalksteen en een vulkanische ondergrond met zware, ijzerhoudende klei. Samen met de oriëntatie op het zuiden vormt dit een ideaal terroir voor de pinot nero. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, waarbij vijfmaal daags omgepompt wordt om het optimale extract te krijgen. Beato Bartolomeo produceert jaarlijks niet meer dan 25.000 flessen van deze elegante wijn. Hij koppelt een zeer verfijnd aroma van bessenfruit aan een fluweelzachte smaak en kenmerkt zich door een mooie balans tussen zuren en fruit. De pinot nero past goed bij lichtere vleesgerechten (zowel wit als rood vlees), bij mooie pasta’s en bij kaas.
Rode wijn van de pinot nero druif uit Breganze, Veneto, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen