Rode wijn van de aglianico druif uit Campanië, Italië Lees meer..
Aglianico is de meest typische druif uit Campanië voor rode wijn. De druiven voor deze wijn worden laat, vanaf de tweede week van oktober geplukt, waarna er een fermentatie gedurende 12 dagen plaatsvindt op roestvrijstalen vaten. De wijn rust vervolgens 6 maanden in de fles alvorens hij op de markt gebracht wordt. De wijn heeft een donkere robijnrode kleur en intense fruitige aroma’s met hints van rijp rood fruit. De smaak is harmonieus en zacht, maar tegelijkertijd geconcentreerd, met een mooie afdronk. De wijn laat zich uitstekend combineren met geroosterd rood vlees, tomatensauzen en soepen. Hij kan uitstekend ouderen tot wel 5 à 10 jaar. Drink hem bij voorkeur op een temperatuur van 16 tot 18 oC.
Rode wijn van de aglianico druif uit Campanië, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen