Terug

  • Importeur van wijn uit Italië en de Balkan
  • Gratis verzending vanaf €75 (NL) en €100 (BE en DE)
  • Levering binnen 1 tot 3 werkdagen

Bodrumi i Vjeter (4)

Bodrumi i Vjeter

In 1953 werd in Rahovec een wijnhuis gebouwd. Onder communistisch bewind groeide het wijnhuis enorm, waardoor in de loop der jaren een vele malen groter wijnhuis nodig was. Na de conflicten eind jaren negentig van de vorige eeuw werden beide delen apart verkocht/geprivatiseerd. Het oude wijnhuis ging verder onder de naam Bodrumi I Vjetër, Albanees voor het oude wijnhuis.

In 2006 werd het oude wijnhuis verkocht, samen met een kleine oppervlakte (6 hectare) aan slecht onderhouden wijngaarden. Het wijnhuis was gedurende het conflict volledig uitgebrand, de wijngaarden niet onderhouden. Er was dus veel werk te doen.

 

Met een grote investering werden de kelders in ere hersteld en voorzien van nieuwe materialen. De wijngaarden werden opgeschoond en contracten afgesloten met druiventelers in de omgeving. In de eerste jaren werden vooral ‘snelle’ wijnen geproduceerd, wijnen voor snelle consumptie, makkelijk drinkbaar en makkelijk verkoopbaar.

Deze snelle wijnen vormen nog steeds een onderdeel van het assortiment, maar in de afgelopen jaren is er geïnvesteerd in wijnen van een hogere kwaliteit. De eerste tekenen zijn zeker positief te noemen, waarmee dit wijnhuis een zonnige toekomst tegemoet gaat, met inmiddels export naar o.a. Japan, China, V.S. en diverse Europese landen!

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »