Zoete witte ijswijn gemaakt van de rkatsiteli druif uit Georgië Lees meer..
Niet bepaald een alledaagse verschijning, deze ijswijn, gemaakt in het oosten van Georgië, aan de voet van de Kaukasus. De volledig bevroren Rkatsiteli druiven zijn begin december geplukt, toen de buitentemperatuur daalde tot -9°C.
Een ijswijn krijgt zogenaamde cryo-extractie, wat inhoudt dat de druiven bevroren worden geperst. Hierbij blijft het bevroren water achter en komen de suikers en aroma's mee. Hiermee krijgt de wijn een grotere concentratie
Hij heeft een indringende geur van abrikozen, peardrops, honing en rijpe perzik. In de mond is deze ijswijn zeer complex en opvallend opwekkend met levendige zuren van vers tropisch fruit.
Drink deze wijn bij zoete vruchtendesserts of stevig zoet gebak.
Serveer hem bij voorkeur op ongeveer 10 °C.
Zoete witte ijswijn gemaakt van de rkatsiteli druif uit Georgië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen