Biologische rode wijn van de sangiovese, sagrantino-, merlot en cabernet sauvignon druif van het wijnhuis Le Thadee uit Umbrië, Italië Lees meer..
Deze biologische wijn is in hoofdzaak gemaakt van de sangiovese en sagrantino-druif. Sangiovese is een beroemde druif uit het midden van Italië, onder andere van de Brunello. De sagrantino is minder bekend en is een lokale druif uit Montefalco, Umbrië met een grote reputatie. Deze druif is zeer klein en levert een zeer geconcentreerde wijn op die hoog in de tannines zit. De druiven worden in september en oktober handmatig geplukt op 3 wijngaarden aan de noordkant en 2 wijngaarden aan de zuidkant van Montefalco.Deze wijn van biologisch geteelde druiven is vol van karakter. Hij rijpt minimaal 18 maanden op roestvrijstalen tanks, met regelmatige bâtonnage. De aroma's zijn zuiver en intens, met rood fruit zoals framboos en braam, maar ook specerijen, zoals anijs, gember, drop en zwarte peper.
In de mond is de wijn vol, krachtig en droog, met ook weer rood fruit, zoals granaatappel. De wijn heeft behoorlijk wat tannines, maar deze zijn zacht en mooi rijp.
Heerlijk bij rood (gegrild) vlees en wild. Deze wijn kan nog goed een aantal jaren worden opgelegd.
Serveer de wijn bij een temperatuur van 18 - 20 °C
Biologische rode wijn van de sangiovese, sagrantino-, merlot en cabernet sauvignon druif van het wij..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen