Rode wijn van de sangiovese grosso druif uit het zuiden van Toscane, Italië Lees meer..
Brunello di Montalcino is een van de klassiekers uit Italië. Een van de beste wijnen uit Italië en de eerste wijn die de hoogste DOCG-status heeft gekregen. De wijn wordt gemaakt van een speciale kloon van de sangiovese grosso die bekend staat als de brunello. Hij biedt de ultieme expressie van het terroir en de traditie van dit gebiedje in het zuiden van Toscane. De wijn is gedurende 2 jaar opgelegd in grote vaten van Slavonisch eiken, waardoor er niet teveel invloed van het eiken ontstaat, maar de wijn wel ronder is geworden. De wijn moet tenminste 4 maanden rusten op de fles en mag pas verkocht worden vanaf het vijfde jaar na de oogst.
De kleur is donker robijnrood maar bij het ouderen krijgt hij wat meer oranje reflecties. De geur is intens en karakteristiek. Warm, kruidig en harmonieus met hints van balsamico. De smaak is vol en rond, met een mooie structuur en lange afdronk.
Combineer deze wijn met geroosterd of gegrild rood vlees of met een kaasrijke lasagne. Serveren bij ongeveer 18 graden Celcius.
Rode wijn van de sangiovese grosso druif uit het zuiden van Toscane, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen