Terug

Aanbieding: zomerdoosje wijn met gratis fleskoeler! Klik hier

  • Importeur van wijn uit Italië en de Balkan
  • Gratis verzending vanaf €75 (NL) en €100 (BE en DE)
  • Levering binnen 1 tot 3 werkdagen

Andrija (1)

Andrija

Dit oudste bekende wijnhuis van Bosnië-Herzegovina werd al vernoemd in documenten uit de 15e eeuw van de toenmalige republiek Ragusa (het huidige Dubrovnik in Kroatië). Het is een echt familiewijnhuis, waar de kunst van het wijn maken al generaties lang wordt door gegeven van vader op zoon.

Naast het eigen wijngaardareaal heeft de familie contracten met een groot aantal wijnbouwers, waarvan zij de oogst (mits gezond) opkoopt. Deze wijnbouwers werken volgens de afspraken die gemaakt zijn, zodat dekwaliteit van de druiven gegarandeerd blijft. Het totale areaal waarover men hiermee de beschikking heeft, bedraagt zo"n 80 hectare. Deze zijn voor 95 procent aangeplant met lokale rassen zoals zilavka en blatina. De overige 5% is aangeplant met syrah, een ras dat ook in Bosnië-Herzegovina goed gedijt.

Podrum Andrija werkt in een moderne, uit 1995 stammende wijnkelder, met het modernste, TüV gekeurde materiaal en volgens de HACCP normen. Wat echter niet vergeten wordt, zijn de tradities. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, zo min mogelijk ingegrepen in de kelder en opvoeding van de gebeurt grotendeels op de traditionele manier.

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »