Een biologische rode wijn van sangiovese, merlot en sagrantino uit Umbrië, Italië Lees meer..
De biologisch geteelde sangiovese-, merlot- en sagrantino-druiven groeien op de zacht glooiende, zuidwestelijk georiënteerde hellingen van de Colli Martani in de omgeving van Montefalco. De beperkte opbrengst levert slechts maximaal 10.000 flessen per jaar op. 50% van de wijn krijgt zijn verdere opvoeding op nieuw eiken tonneaux van 500 liter, 50% op grote eikenhouten foeders. Hij heeft een krachtig aroma van klein rood fruit en noten. De smaak is zeer intens, robuust van structuur en uitgesproken vol. De flink aanwezige tannines zijn mooi rijp en dragen bij aan de stevigheid van deze forse rode wijn. De Terre di San Nicola heeft een uitstekend oplegpotentieel (zeker 10 jaar onder goede bewaarcondities). Hij combineert nu ook al goed bij wat zwaardere voorgerechten van hammen en salami, bij stevige rode vleesmaaltijden en bij gerijpte kazen. Open de fles enkele uren voordat de wijn wordt gedronken.
Een biologische rode wijn van sangiovese, merlot en sagrantino uit Umbrië, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen