Rode wijn van de ruche-druif uit de Piemonte, Italië Lees meer..
De oorsprong van de ruchè-druif is tamelijk raadselachtig, maar waarschijnlijk ruim een eeuw geleden uit het nabijgelegen Frankrijk geïmporteerd door monniken. De ruchè is een zeer gevoelige druif. Snoeien moet bijvoorbeeld al in het voorjaar grondig worden gedaan. De ontkieming is daarentegen juist weer laat. Het blad is helgroen en de stokken zijn dikker dan de meeste andere lokale druiven (zoals barbera). De trossen zijn langwerpig en smal met mooie ronde druiven. De ‘Pro Nobis’ is net als de ‘Na Vota’ erg aromatisch, maar wel veel complexer, met accenten van rozen, eucalyptus, kruiden en rijp rood fruit. Het is een fantastische volle wijn met mooie zachte tannines. De vinificatie van deze topwijn is uniek: ongeveer 15 dagen bij relatief hoge temperatuur, waarna malolactische vergisting plaatsvindt. Ten slotte krijgt de wijn in het voorjaar nog een behandeling in speciale apparatuur. Via micro-oxidatie wordt er subtiel zuurstof toegediend zonder dat er houten vaten voor nodig zijn. De Pro Nobis is een uitgesproken kruidige wijn. Hij past daarom uitstekend bij pittige gerechten, zelfs bij de Aziatische keuken. Hij gaat ook goed samen met wild (wild zwijn, ree en haas).
Rode wijn van de ruche-druif uit de Piemonte, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen