Een rode wijn van de Cesanese druif uit Lazio, Italië Lees meer..
De Ponte Loreto is een cépage van de inheemse cesanese-druif die de laatste jaren een toenemende belangstelling krijgt in Italië. De cesanese is beduidend anders van geur, smaak en karakter dan alle andere blauwe druivenrassen. Hij kenmerkt zich door kruiden (kruidnagels en piment) in combinatie met fruittonen (zowel zwarte pruimen als aalbessen en moerbei). Deze bijzondere wijn blijft tot ongeveer 5 jaar na botteling zijn unieke smaak behouden. Aanvankelijk werd van de cesanese vooral zoete en/of mousserende wijn gemaakt. Sinds eind 20e eeuw is de stille versie in opkomst. De fermentatie vindt plaats op roestvrijstaal, gevolgd door rijping in eikenhouten vaten gedurende ongeveer 3 maanden. In de mond is hij aangenaam zacht, maar ook wat aards. Hij past goed bij grove pastagerechten, zoals pappardelle, en dan vooral met de lokale amatricianasaus (varkensvlees, pecorinokaas, tomaten en Spaanse pepers), gegrild lamsvlees, maar zeker ook bij artisjokken en ricottaspijzen.
Een rode wijn van de Cesanese druif uit Lazio, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen